Loading...
Skip to Content

Binnenkort misschien een extra award?

Met veel trots kondigen we aan dat we genomineerd zijn voor de LIA’s in de categorie ‘Best Agency’. Dankzij onze vernieuwende aanpak van een designstudio werden we genomineerd voor deze Leuven Innovation Awards. En laat het duidelijk zijn dat hadden we zeker niet verwacht, maar het is een mooie erkenning.

Als er één woord is wat Teeville typeert, dan is het wel ‘innovatie’. Gewoon al om de verschillende gedaantes die we hebben gehad.

Teeville, toen nog onder de naam QT Factory, werd in 2007 opricht als een uit de hand gelopen hobbyproject. Met een goede 100 euro hadden we een zelf ontwikkelde zeefdrukinstallatie ontwikkeld en drukten als één van de eerste Belgen met watergedragen inkten. Geen wonder dat concullega’s ons ‘Charlatans’ noemden. Tot we in 2012 het zilver wegkaapten bij de Urban Crafts Awards, een prijs die werd uitgedeeld aan jonge ambachtslui: een erkenning waardoor andere zeefdrukkers ook een milieuvriendelijker pad kozen.

Rond deze tijd maakte ook Teeville furore als een joint-venture van enkele gelijkgezinden: wekelijks lanceerden we op onze website een T-shirtdesign van een jonge designer. Het idee hadden we ontdekt in Amerika, maar we waren de eerste op Belgische bodem die dit klaar speelden.

In de naweeën van de Urban Crafts Awards ontwikkelden we diverse textielworkshops waarmee we niet alleen door gans België trokken, maar ook uitgenodigd werden in Spanje, Frankrijk en Nederland. Door het succes van deze workshops belandde het zeefdrukken en de T-shirtwebshop meer en meer op de achtergrond en werden deze ook stopgezet.

De impact van corona was enorm: alle geplande workshops werden gecanceld en we moesten overleven, daar we geen premies kregen van de overheid. In die periode ontwikkelden we het witbier La Vignette, genoemd naar de vergeten Leuvense brouwerij La Vignette, maar werd er ook gewerkt aan een nieuw gedaante voor Teeville.

Afgelopen 2 jaar ontpopte Teeville zich tot een designstudio waar echte verhalen centraal staan. Als storycatchers vertalen we de verhalen van onze klanten naar iets creatiefs, hetzij een logo, een boek,… of zelfs een product. En daar zijn we trots op. 2 maanden geleden begonnen de boekingen van de workshops ook terug binnen te lopen. Corona is nu echt wel verteerd.

Met deze nominatie wil ik dan ook iedereen bedanken die meegeholpen heeft aan het verhaal dat we met Teeville schrijven en geschreven hebben.

Merci! Merci! Merci!

Kevin

PS: Binnenkort lanceren we nog een nieuw hoofdstuk, maar daar later meer over. :)